Supa de morcovi la pahar
PrinteazaO reteta de supa de morcovi la pahar din: morcovi, ceapa rosie, telina, rosii, smantana, ghimbir, sare si boabe de piper.
- 500 g morcovi
- 1 ceapa rosie
- 1 telina
- 3 rosii
- 150 g smantana
- 1/2 lingurita cu ghimbir ras
- sare
- boabe de piper
Mod de preparare:
Curăţă legumele, taie-le în cubuleţe şi pune-le la fiert în apă cu sare. Separat, opăreşte roşiile, decojeşte-le şi zdrobeşte-le cu furculiţa. După ce au fiert legumele, strecoară-le şi pasează-le cu un blender împreună cu roşiile zdrobite.
Subţiază cu zeama în care au fiert legumele până ce ajunge la consistenţa dorită şi lasă pe foc să dea în 1-2 clocote. Adaugă smântână şi ghimbirul. Lasă să se răcească şi serveşte în pahare cu smântână deasupra şi piper proaspăt măcinat.
Supa de morcovi la pahar
Pofta buna!