Salată cu şuncă şi cartofi
PrinteazaO reteta de salata cu sunca si cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, zahar brun, supa, otet balsamic, sare, piper, ceapa verde, maghiran, masline si sunca afumata.
- 1 kg cartofi mici
- 2 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura zahar brun
- 125 ml supa
- 125 ml otet balsamic alb
- sare
- piper
- 1 legatura ceapa verde
- 3 crengute maghiran
- 100 g masline
- 150 g sunca afumata taiata cubulete
Mod de preparare:
Spălaţi cartofii şi fierbeţi-i cca 25 de minute. Intre timp, curăţaţi ceapa uscată şi tăiaţi-o mărunt. Pentru marinată, încingeţi uleiul şi căliţi ceapa, peste care aţi presărat puţin zahăr, până devine aurie.
Stingeţi cu supă şi oţet, apoi condimentaţi totul cu sare şi piper. Fierbeţi marinata cca 5 minute la foc mic şi puneţi-o deoparte. Scurgeţi cartofii, turnaţi apă rece peste ei, curăţaţi-i de coajă, apoi tăiaţi-i în jumătate. Puneţi-i într-un castron şi turnaţi sosul preparat anterior.
Acoperiţi-i cu un capac şi lăsaţi-i cca 2 ore. Pregătiţi ceapa verde, tăiaţi- o inele, curăţaţi maghiranul şi, împreună cu bucăţelele de şuncă, adăugaţi totul peste cartofii din castron. Ornaţi salata după cum doriţi.
Salată cu şuncă şi cartofi
Poftă bună!