Supă cremă de morcovi cu crutoane aromate

Printeaza

O reteta de supa crema de morcovi cu crutoane aromate din: morcov, ceapa, telina, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, ardei iute, smantana, unt, ulei de masline si faina.

Ingrediente:

  • 10 bucati morcov
  • 2 bucata ceapă
  • 1 bucata ţelină mare
  • 1 bucata rădăcină de ppătrunjel
  • 2 bucati fire de ceapă verde
  • 3 bucata ardei iuţi uscaţi
  • sare piper
  • 300 ml smântână
  • 1 bucata cubuleţ unt
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita făină

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală şi se fierb, la foc mic, în apă cu sare şi puţin ulei de măsline. Se verifică dacă au fiert legumele, apoi se scot. Ceapa se aruncă, iar restul legumelor se pasează.

În piureul de morcovi se adaugă o linguriţă de făină şi apoi smântâna. Se omogenizează cu zeama în care au fiert legumele şi se mai dă în unul-două clocote. Supa-cremă de morcovi se serveşte cu crutoanele aromate, cu fâşiuţe de ardei iute şi ceapă verde tăiată rondele.

Supă cremă de morcovi cu crutoane aromate

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.