Mancare de rosii cu ciuperci
PrinteazaO reteta de mancare de rosii cu ciuperci din: rosii, ciuperci, patrunjel, fulgi de ovaz, cimbru, ulei si zeama de lamaie.
- 500 g rosii
- 350 g ciuperci albe de cultura, mai tinere
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 g fulgi de ovaz
- 1/2 lingurita pulbere de cimbru uscat
- 2 linguri ulei
- zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Spălaţi bine legumele. Tăiaţi în felii roşiile şi ciupercile, puneţi- leîntr-un castron. Bateţi cu o furculiţă zeama de lămâie şi uleiul până când se omogenizează amestecul, apoi turnaţi-l peste roşii şi ciuperci.
Sfărâmaţi fulgii şi amestecaţi-i cu cimbrul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Puneţi amestecul acesta de ierburi peste roşii, amestecaţi şi serviti preparatul la temperatura camerei.
Mancare de rosii cu ciuperci
Pofta buna!