Mancare de rosii cu ciuperci

Printeaza

O reteta de mancare de rosii cu ciuperci din: rosii, ciuperci, patrunjel, fulgi de ovaz, cimbru, ulei si zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 500 g rosii
  • 350 g ciuperci albe de cultura, mai tinere
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 g fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita pulbere de cimbru uscat
  • 2 linguri ulei
  • zeama de la 1 lamaie

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine legumele. Tăiaţi în felii roşiile şi ciupercile, puneţi- leîntr-un castron. Bateţi cu o furculiţă zeama de lămâie şi uleiul până când se omogeni­zează amestecul, apoi turnaţi-l peste roşii şi ciuperci.

Sfărâmaţi fulgii şi amestecaţi-i cu cimbrul şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Puneţi amestecul acesta de ierburi peste roşii, amestecaţi şi serviti preparatul la temperatura camerei.

Mancare de rosii cu ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.