Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaie

Printeaza

O reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, lamaie si unt.

Ingrediente:

  • 2 pastravi intregi a cate 300 g, curatati de solzi si de intestine
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • frunzele tocate de la o legatura mare de patrunjel proaspat
  • 2 lamai – una rasa de coaja si taiata felii, cealalta taiata in doua
  • cateva cubulete de unt

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la maximum. Crestaţi fiecare păstrăv cu un cuţit, cam de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestătură trebuie să aibă circa 0,5 cm adâncime. Ungeţi peştele cu ulei de măsline şi condimentaţi-l cu sare şi piper. Umpleţi cavitatea abdominală cu mult pătrunjel tocat şi cu feliile de lămâie. Aşezaţi peştii unul lângă altul pe un grilaj, în tava pentru cuptor.

Presăraţi deasupra coaja de lămâie, adăugând în tavă şi jumătăţile de lămâie. Acoperiţi peştii cu cubuleţele de unt şi introduceţi-i în cuptor, la o distanţă de circa 15 cm faţă de grătar. Coaceţi-i în jur de 6 minute pe fiecare parte, până când devin crocanţi şi aurii.

Stoarceţi lămâia peste peşte şi serviţi cu o salată simplă.

Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.