Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaie
PrinteazaO reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, lamaie si unt.
- 2 pastravi intregi a cate 300 g, curatati de solzi si de intestine
- ulei de masline
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- frunzele tocate de la o legatura mare de patrunjel proaspat
- 2 lamai – una rasa de coaja si taiata felii, cealalta taiata in doua
- cateva cubulete de unt
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la maximum. Crestaţi fiecare păstrăv cu un cuţit, cam de 10 ori pe fiecare parte. Fiecare crestătură trebuie să aibă circa 0,5 cm adâncime. Ungeţi peştele cu ulei de măsline şi condimentaţi-l cu sare şi piper. Umpleţi cavitatea abdominală cu mult pătrunjel tocat şi cu feliile de lămâie. Aşezaţi peştii unul lângă altul pe un grilaj, în tava pentru cuptor.
Presăraţi deasupra coaja de lămâie, adăugând în tavă şi jumătăţile de lămâie. Acoperiţi peştii cu cubuleţele de unt şi introduceţi-i în cuptor, la o distanţă de circa 15 cm faţă de grătar. Coaceţi-i în jur de 6 minute pe fiecare parte, până când devin crocanţi şi aurii.
Stoarceţi lămâia peste peşte şi serviţi cu o salată simplă.
Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaie
Pofta buna!