Vinete la gratar cu usturoi
PrinteazaO reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper.
- 4 vinete
- 1 capatana de usturoi
- 4-5 fire de usturoi verde
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita seminte macinate de coriandru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le pe o tavă înclinată şi săraţi-le. Lăsaţi-le 30 de minte pentru ca să se scurgă zeama lor amară. Presăraţi-le apoi cu sare, piper, coriandru, suprapuneţi-le şi ţineţi-le la rece 15 – 20 de minute.
Pentru sos, coaceţi căpăţână de usturoi pe grătar, împachetată în folie aluminată. Curăţaţi căţeii şi pisaţi-i. Adăugaţi usturoiul verde, curăţat şi mărunţit cu un blender, pentru a obţine un piure. Puneţi 1 lingură ulei de măsline, adăugaţi puţină sare şi frecaţi amestecul cu o lingură de lemn până este omogen.
Prăjiţi feliile de vinete pe grătar şi imediat ce le-aţi luat, puneţi pe fiecare câte 1 linguriţă de sos cu usturoi.
Vinete la gratar cu usturoi
Pofta buna!