Vinete cu legume
PrinteazaO reteta de vinete cu legume din: vinete, ardei grasi, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.
- 3 vinete
- 4 ardei grasi
- 2 ardei capia
- 500 g rosii
- 4 cepe
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaceţi vinetele pe jar sau în cuptorul aragazului. Curăţaţi-le de coajă, lăsaţi-le pe un plan înclinat, să se scurgă de zeama amară. Coaceţi ardeii, presăraţi-i cu sare fină şi acoperiţi-i cu folie. După 10 minute puteţi să-i curăţaţi uşor de pieliţă.
Eliminaţi cotoarele şi seminţele şi tăiaţi-i în fâşii. Căliţi în ulei ceapa şi usturoiul, tăiate în rondele. Opăriţi 20 secunde roşiile, curăţaţi-le de pieliţe şi tăiaţi-le în rondele. Puneţi într-un vas termorezistent straturi alternative de fâşii de vinete, de ardei, rondele de roşii, ceapă şi usturoi.
Stropiţi ingredientele cu ulei. Puneţi vasul la cuptor pentru 15 – 20 de minute. Acest preparat se serveşte după ce s-a răcit.
Vinete cu legume
Pofta buna!