Salată de legume cu măsline si brânză
PrinteazaO reteta de salata de legume cu masline si branza din: sparanghel, dovlecei, fenicul, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, cimbru, masline, branza feta si otet balsamic.
- 350 g sparanghel, taiat rondele groase
- 2 dovlecei, taiati bucati groase
- 1 bulb de fenicul, taiat bucati
- 1 ardei rosu, taiat bucati
- 1 ardei galben, taiat bucati
- 2 cepe rosii, taiate sferturi
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cimbru proaspat
- 100 g masline fara samburi
- 150 g branza feta
- 2 lingurite otet balsamic
Mod de preparare:
Pe fiecare frigăruie, înfige, alternativ, rondele de sparanghel, bucăţi de dovlecel, fenicul, ardei şi segmente de ceapă. Intr-un castron, amestecă usturoiul zdrobit cu uleiul şi cimbrul tocat şi unge cu acest amestec frigăruile.
Pune frigăruile pe grătarul puţin încins şi tine aproximativ 5 minute, până când se înmoaie legumele. Scoate legumele de pe frigărui, pune-le într-un castron încăpător, adaugă măslinele fără sâmburi şi brânza, tăiată cuburi, apoi stropeşte cu oţet şi serveşte imediat.
Salată de legume cu măsline si brânză
Pofta buna!