Plăcintă de vită şi mazăre mentolată

Printeaza

Placinta de vita si mazare mentolata din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, carne de vita, pasta de tomate, sos worcestershire, supa de vita, ou, aluat, mazare si menta.

 

Ingrediente:

  • 1 ceapa, tocata
  • 350 g morcovi
  • 3 tulpini de telina apio, tocate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 500 g carne slaba de vita, tocata
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 350 ml supa de vita
  • 1 ou, batut usor
  • 375 g aluat de foitaj, taiat in patru sau lasat intreg, in functie de dimensiunea vasului folosit
  • 350 g mazare proaspata sau congelata
  • 1 mana de menta, tocata

 

 

Mod de preparare:

Se sotează ceapa, morcovii şi ţelina în uleiul încins, într-o tigaie mare, până se înmoaie.

Se adaugă carnea tocată, se măreşte temperatura şi se lasă pe foc încă cinci minute, până când se rumeneşte.

Se toarnă pasta de roşii, sosul Worcestershire şi supa de vită. Se fierb 5 minute până când se îngroaşă puţin

. Se lasă la răcit 10 minute.

Se încinge cuptorul la 200″ C/gaz 6. Se aşază compoziţia cu ajutorul unei linguri în patru vase mici pentru plăcinte sau într-un vas mare.

Se ung cu ou marginile vaselor, se aşază aluatul de plăcintă şi se taie potrivit marginilor.

Se presează cu ajutorul unei furculiţe şi se unge aluatul cu restul de ou.

Se face o mică scobitură în’mijlocul plăcintei şi se coace 25-30 de minute, până când aluatul este auriu şi umflat.

Intre timp, se fierbe mazărea în apă clocotită, apoi se scurge şi se pasează împreună cu menta.

Se servesc plăcintele cu garnitura de mazăre alături.

 

Plăcintă de vită şi mazăre mentolată

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.