Reguli generale pentru slăbit
Printeaza- La trezire, beţi o cană mare (250 – 300ml) apă plată, ţinută de seara la temperatura camerei.
- In timpul zilei trebuie să beţi 1,5 – 2 l lichide (infuzii din plante, sucuri naturale proaspăt stoarse din fructe şi legume, dar nu în amestec, ci separat, apă plată) la temperatura camerei. Nu le ţineţi la frigider.
- După fiecare masă beţi câte un pahar cu apă caldă.
- Luaţi 3 mese principale pe zi. între mese beţi doar apă caldă, borş proaspăt şi sucuri de fructe sau legume.
- Eliminati dintre alimentele pe care le consumati zaharul, faina alba de grâu, margarina, uleiul extrarafinat, produsele de patiserie, mâncărurile prăjite, sosurile, alimentele care conţin aditivi alimentari, pâinea albă, grăsimile prăjite.
- Carnea, peştele, legumele, fructele, cerealele se prepară prin fierbere (eventual, la aburi) sau coacere la cuptor sau prăjire la grătar. Eliminaţi părţile grase ale cărnii şi evitaţi peştele gras.
- Mâncaţi cât mai multe legume şi fructe crude. Puteţi înlocui una dintre mesele zilnice cu o porţie de fructe sau legume proaspete.
- Pentru a calcula porţia necesară, folosiţi mărimea palmei (pentru a aproxima mărimea bucăţii de came sau peşte) şi strângeţi mâna căuş, pentru a aproxima cantitatea garniturilor din legume şi fructe.
- Reduceţi la începutul fiecărei săptămâni cu 10 – 20% cantitatea de alimente pe care le consumati.
- Mestecaţi cât mai mult fiecare îmbucătură. Respectaţi proverbul vechi care spune: „Lichidele să le mănânci şi solidele să le bei”.
- Sunt permise şi recomandate următoarele alimente: cereale integrale, brânză de vaci, ouă, chefir, sana, iaurt (naturale), miere de albine, soia, fructe, legume (cât mai multe în stare proaspătă), peşte, came slabă.
- La masa de seară mâncaţi în mod obligatoriu un căţel de usturoi. Cei care au probleme pot lua câte o pastilă de usturoi (se găsesc la farmaciile naturiste)
- Faceti o plimbare pe jos in fiecare seara, de cel putin o jumatate de ora.