Friptura condimentata
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura din:carne de vita, otet balsamic, zahar, ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin, cimbrisor, piper, ulei, sare.
- 800 g pulpă de vită
- oţet balsamic
- 1 lingură cu zahăr
- 1 ceapă roşie
- 300 ml vin roşu
- 100 ml supă de carne de vită
- 2 crenguţe de rozmarin
- 1 crenguţă de cimbrişor
- 2 linguri cu piper (boabe de diferite culori)
- 6 linguri cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Pune boabele de piper într-o ceişcuţă cu oţet balsamic.Caramelizează zahărul, după care toarnă vinul şi supa de carne.
Adaugă cimbrişorul şi rozmarinul şi lasă să fiarbă până obţii un sos mai gros. Pune ceapa tocată şi lasă să dea într-un clocot. După ce s-a răcit, pune boabele de piper scurse bine.
Amestecă sosul cu uleiul, sare şi 2 linguri cu oţet balsamic şi dă-l la rece. Taie carnea felii, bate-o puţin, după care condimenteaz-o şi rumeneşte-o rapid în ulei sau pe grătar. Serveşte friptura cu sos.
Friptura condimentata
Pofta buna!