Cartofi gratinaţi cu praz şi carne de vită
PrinteazaO reteta de cartofi gratinate cu praz si carne de vita din: praz, cartofi, carne de vita, ceapa, ulei, unt, branza emmentaler, sare si piper.
- 4 fire de praz
- 800 g cartofi
- 800 g carne de vita tocata
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- 50 g unt
- 80 g branza emmentaler rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă cea¬pa. Se încinge uleiul într-o ti¬gaie şi se pune ceapa la călit, apoi se adaugă carnea tocată şi se lasă să fiarbă la foc mic, 15 minute. Se dă cu sare şi piper. Se preîncălzeste cuptorul la 180° C.
Se spală bine prazul şi se taie bucăţi. Cartofii se taie rondele. Se unge o tavă de teflon cu 30 g de unt. Se întinde un strat un strat de sare şi piper, apoi un strat de carne tocată, un strat de praz şi aşa mai departe.
Stratul de deasupra va fi de cartofi. Se condimentează din nou cu sare şi piper. Se presară deasupra era- mentaler ras şi bucăţele foarte mici de unt. Se dă la cuptor 45 de minute şi se serveşte cald.
Cartofi gratinaţi cu praz şi carne de vită
Pofta buna!