Cotlet de porc şi cartofi pai
PrinteazaO reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup, usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi pai si ulei vegetal.
- 1 kg cotlet de porc fara os
- 3 linguri ketchup
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1/2 lingurita de cimbru uscat
- 1 mana fulgid e migdale, rumeniti in tigaie fara ulei
- 1 lingurita de cinci condimente chinezesti
- 2 kg de cartofi pai
- 3 linguri ulei vegetal
Mod de preparare:
Se spală carnea, se usucă pe un prosop de hârtie, se taie în felii groase de icm şi se aşază într-un castron încăpător. Pentru marinadă, se amestecă ketchupul, usturoiul, cimbrul, uleiul de măsline şi se asezonează. Se toarnă marinada peste cotletul de porc şi se lasă în frigider cel puţin 30 de minute, până la o zi.
Se aşază într-o tigaie la foc mic fulgii de migdale împreună cu condimentele chinezeşti şi se lasă puţin pe foc, până încep să se degaje aromele. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă deoparte.
Se încinge grătarul sau tigaia-grătar. Se gătesc feliile de carne 5-8 minute pe fiecare parte, până când sunt gata în interior. Intre timp, se prăjesc cartofii pai în uleiul vegetal. Se servesc împreună cu cotletele de porc presărate cu fulgii de migdale.
Cotlet de porc şi cartofi pai
Pofta buna!