Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă
PrinteazaTurnedo cu muşchi de vită şi conopidă
- 750 g muşchi de vită
- 1 pâine
- 125 g margarină
- 1 conopidă
- 1 lămâie
- 75 g unt
- 50 g făină
- 350 ml lapte
- 100 g caşcaval
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi muşchiul de vită ca pentru şniţele, presari feliile cu sare şi le prăjeşti în margarină. Tai pâinea felii pe care le cureţi de coajă şi le rumeneşti în margarină. Le scoţi pe şerveţele de hârtie ca să absoarbă din grăsime.
Speli bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o ţii 10 minute în apă cu zeamă de lămâie, apoi o pui la fiert în apă cu sare şi după ce a fiert, o laşi să se scurgă foarte bine.
Intre timp pregăteşti sosul alb: rumeneşti făina în unt, stingi cu lapte, potriveşti gustul de sare şi laşi să fiarbă pe foc domol circa 15 minute. Intr-un vas uns cu puţină margarină aşezi feliile de pâine rumenite, apoi carnea, peste aceasta buchetele de conopidă şi torni sosul alb.
Presari totul cu caşcavalul răzuit şi dai totul la cuptor pentru 25 de minute.
Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă
Poftă bună!