Friptura de vita cu cartofi copti din: muschi de vita, faina, sare, piper, ceapa, ulei, cartofi, verdeata. Ingrediente: o bucată muşchi de vita o linguriţa făină de muştar o linguriţă făină sare piper 4 cepe mari 2 linguri ulei Pentru garnitură: cartofi copţi verdeaţă, pentru decor salată de varză roşie fasole verde fiartă Mod […]
Friptura de vita cu rosii cherry
PrinteazaO reteta de friptura de vita cu rosii cherry din: ulei de masline, carne de vita macra, rosii cherry, usturoi, otet balsamic, frunze de rucola, sare si piper.
- 1 si 1/2 lingura de ulei de masline
- 1 bucata de carne de vita macra (cam 35 g)
- 1 cesti de rosii cherry
- 2 catei de usturoi, feliati subtire
- 2 linguri otet balsamic
- 4 cesti frunze de rucola
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
La foc mediu, încălzeşte uleiulîntr-o tigaie de teflon sau una de oţel inoxidabil.
Cînd s-a încins bine, asezonează carnea cu puţină sare şi piper şi pune-o în tigaie.
Lasă friptura să se facă vreo 3-4 minute pe fiecare parte, pînă cînd capătă o culoare caramelizată şi e uşor tare la atingere.
Scoate-o din tigaie şi aşaz-o pe un fund de tocat. Intre timp, redu focul la jumătate şi pune în tigaie roşiile şi usturoiul
. Sotează-le timp de 1-2 minute pînă cînd usturoiul prinde o culoare uşor maronie.
Adaugă oţetul balsamic şi mai lasă totul pe foc încă 2 minute, pînă cînd coaja roşiilor începe să crape.
Ia tigaia de pe foc; adaugă sare şi piper.
Feliaza subtire carnea. Imparte frunzele de rucola pe 2 farfurii, asaza deasupra feliile de friptura si finiseaza totul cu rosiile cherry si zeama din tigaie. Iti ies 2 portii.
Friptura de vita cu rosii cherry
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de vita cu garnitura de pere
Friptura de vita cu garnitura de pere din: muschi de vita, pere, ulei, sare, piper, cimbrisor, vin, apa, zahar, scortisoara, anason, cuisoare. Ingrediente: 4 felii de muşchi de vită, groase de un deget 4 pere ulei sare piper cimbrişor proaspăt 500 ml vin alb 500 ml apă 5 linguri cu zahăr 1 baton de scorţişoară […]
Pofta buna!