Oua impachetate
PrinteazaO reteta de oua impachetate din: faina, oua, lapte, unt, sare, zahar, ulei si patrunjel.
- 70 g faina
- 5 oua
- 120 ml lapte
- 1 cub de unt
- 1 praf de sare
- 1 varf de lingurita de zahar
- ulei pentru prajit
- patrunjel pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un castron, pune un ou, laptele, sarea şi zahărul şi amestecă bine cu telul. Topeşte cubul de unt, lasă-l să se răcorească şi adaugă-l în compoziţie. Pune treptat făina, până ce obţii un aluat subţire, de consistenţa smântânii.
Lasă aluatul o jumătate de oră să se odihnească, iar clătitele vor ieşi mai pufoase. Unge o tigaie din teflon cu o linguriţă de ulei şi, cu un polonic, toarnă din aluatul de clătite. Coace pe fiecare parte timp de un minut. Iţi vor ieşi 4-5 clătite.
In altă tigaie, pune 2-3 linguri cu ulei şi fă patru ouă ochiuri, în mijlocul fiecărei clătite, pune câte un ou şi pliază marginile în patru. Serveşte-le calde, decorate cu frunze de pătrunjel proaspăt.
Oua impachetate
Pofta buna!