Oua impachetate

Printeaza

O reteta de oua impachetate din: faina, oua, lapte, unt, sare, zahar, ulei si patrunjel.

Ingrediente:

  • 70 g faina
  • 5 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 cub de unt
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de lingurita de zahar
  • ulei pentru prajit
  • patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, pune un ou, laptele, sarea şi zahărul şi amestecă bine cu telul. Topeşte cubul de unt, lasă-l să se răcorească şi adaugă-l în compoziţie. Pune treptat făina, până ce obţii un aluat subţire, de consistenţa smântânii.

Lasă aluatul o jumătate de oră să se odihnească, iar clătitele vor ieşi mai pufoase. Unge o tigaie din teflon cu o linguriţă de ulei şi, cu un polonic, toarnă din aluatul de clătite. Coace pe fiecare parte timp de un minut. Iţi vor ieşi 4-5 clătite.

In altă tigaie, pune 2-3 linguri cu ulei şi fă patru ouă ochiuri, în mijlocul fiecărei clătite, pune câte un ou şi pliază marginile în patru. Serveşte-le calde, decorate cu frunze de pătrunjel proaspăt.

Oua impachetate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.