Bulete de dovlecei cu cascaval
PrinteazaBulete de dovlecei cu cascaval din: dovlecei, sare, piper, cascaval, ou, fulgi de ovaz, amidon, usturoi, ceapa verde, boia, malai si ulei.
Ingrediente:
- 650 g dovlecei
- sare
- piper
- 100 g cascaval ras
- 1 ou
- 4 linguri fulgi de ovaz macinat
- 3 linguri amidon
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura ceapa verde tocata
- boia
- malai
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se spala dovleceii, se sterg si se dau pe razatoare. Se sareaza si se lasa sa stea 45 de minute, pana cand isi lasa zeama.
Se asaza apoi intr-o sita cu tifon si se storc bine.
Se asaza intr-un castron si se adauga cascaval; se inglobeaza usturoiul pisat, ceapa verde, mirodeniile si fulgii de ovaz amestecati cu amidon.
Se bate oul si se inglobeaza. Se modeleaza bilute cu mainile umede si se tavalesc prin malai.
Se prajesc buletele in uleiul bine incins circa 5 minute de jur-imprejur.
Se scot si se lasa sa se scruga excesul de grasime, pe prosoape de hartie.
Se servesc cu cartofi.
Bulete de dovlecei cu cascaval
Pofta buna!