Supa de dovlecei

Printeaza

Supa de dovlecei din: dovlecei, supa de legume, smantana, unt, ceapa, praz, sare, piper, parmezan, frunze de busuioc si piper roz.

Ingrediente:

  • 800 g dovlecei
  • 800 ml supa de legume
  • 200 ml smantana (12% grasime)
  • 40 g unt
  • 1 ceapa
  • 40 g praz
  • sare
  • piper
  • parmezan ras fulgi
  • frunze de busuioc
  • piper roz pisat

 

Mod de preparare:

Se taie felii dovleceii şi prazul. Ceapa se curăţă şi se toacă. în oală se topeşte untul şi se prăjesc dovleceii până devin aurii.

Se pun deoparte 3 linguri de dovlecei pentru ornat.

La dovleceii din oală se adaugă ceapa şi prazul şi se amestecă; se lasă să fiarbă la foc moale.

Se toarnă supă, se sărează şi se piperează şi se lasă să fiarbă cca 15 min. Se pasează cu mixerul, se înglobează smântână şi se bate.

Se sărează şi se repartizează în farfurii şi înainte de servire se presară dovlecei prăjiţi, parmezan ras, busuioc şi piper. Se serveşte imediat.

Supa de dovlecei

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Prea verde supa asta de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.