Fasole verde în sos de roşii

Printeaza

O reteta de fasole verde in sos de rosii din: fasole verde, ceapa, ulei, usturoi, zahar, rosii, bulion, sare, piper, boia si oua.

Ingrediente:

  • 800 g fasole verde
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite zahar
  • 1 conserva rosii decojite sau 450 g rosii proaspete oparite si decojite
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • boia
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, amestecând; se adaugă usturoi pisat şi zahăr şi se călesc. Se adaugă roşiile tăiate cuburi, apoi bulionul şi se lasă să se înăbuşe 8 min. Se ia capacul, se sărează şi se piperează compoziţia şi se lasă să mai fiarbă fără capac până ce sosul îşi reduce volumul cu două treimi. Se amestecă des.

In a doua oală se toarnă puţină apă cu sare, se aşază fasolea verde în sită şi se acoperă vasul cu un capac; se fierbe la aburi cca 8 min. Intre timp, se sparg ouăle cu grijă, chiar deasupra sosului de roşii; se acoperă vasul cu un capac şi se coc ouăle la foc moale 8 min. Se repartizează pe far­furii şi se serveşte cu fasole verde.

Fasole verde în sos de roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.