Conuri cu ricotta şi pepene
PrinteazaConuri cu ricotta si pepene din: pepene verde, rom, visinata, zahar tos, suc de lamaie, ricotta, zahar vanilinat, suc si coaja de limetta, menta si conuri de napolitana.
Ingrediente:
- 1/2 pepene verde
- 1 lingura rom
- 1 lingura visinata
- 1 lingura zahar tos
- 1 lingura suc de lamaie
- 250 g ricotta
- 2 plicuri zahar vanilinat
- sucul si coaja rasa de la 1 limetta
- menta tocata
- 4 conuri de napolitana pentru inghetata
Mod de preparare:
Se scot bile din pulpa de pepene, cu ajutorul instrumentului pentru porţionat îngheţata.
Se prepară o marinată din rom, vişinată, puţin zahăr şi suc de lămâie; se introduc înăuntru bilele de pepene şi se lasă să se marineze peste noapte la frigider.
Se amestecă ricotta cu zahăr vanilinat, suc şi coajă de limettă şi verdeaţă; se lasă să stea la frigider.
Se umplu apoi conurile de îngheţată cu această cremă; deasupra se aşază bile de pulpă de pepene, marinate.
Se ornează cu lămâiţă.
Conuri cu ricotta şi pepene
Pofta buna!