Conuri cu ricotta şi pepene

Printeaza

Conuri cu ricotta si pepene din: pepene verde, rom, visinata, zahar tos, suc de lamaie, ricotta, zahar vanilinat, suc si coaja de limetta, menta si conuri de napolitana.

Ingrediente:

  • 1/2 pepene verde
  • 1 lingura rom
  • 1 lingura visinata
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 250 g ricotta
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • sucul si coaja rasa de la 1 limetta
  • menta tocata
  • 4 conuri de napolitana pentru inghetata

 

Mod de preparare:

Se scot bile din pulpa de pepe­ne, cu ajutorul instrumentului pentru porţionat îngheţata.

Se prepară o marinată din rom, vişinată, puţin zahăr şi suc de lămâie; se introduc înăuntru bilele de pepene şi se lasă să se marineze peste noapte la frigider.

Se amestecă ricotta cu zahăr vanilinat, suc şi coajă de limettă şi verdeaţă; se lasă să stea la frigi­der.

Se umplu apoi conurile de îngheţată cu această cremă; dea­supra se aşază bile de pulpă de pepene, marinate.

Se ornează cu lămâiţă.

 

Conuri cu ricotta şi pepene

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.