Paste cu carne de vită
PrinteazaO reteta delicioasa de paste cu:carne de vita, frunza de dafin, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, paste, apa, unt, galbenus de ou, fina, sare, piper, ulei, ciumbru.
- 800 g carne de vită
- o frunză de dafin
- 500 g ciuperci
- două cepe
- doi căţei de usturoi
- 200 ml vin alb sec
- 400 g paste spiralate
- 500 ml apă
- 50 g unt
- un gălbenuş de ou crud
- două linguri cu făină
- sare
- piper
- ulei
- cimbru
Mod de preparare:
Carnea de vită se spală, se scurge de apă şi se taie bucăţi mici. Se condimentează, se prăjeşte în ulei încins şi se scoate într-un castron.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Ciupercile se spală, se taie în jumătăţi şi se lasă lângă ceapă.
Se călesc ceapa şi ciupercile în uleiul rămas de la carne, se adaugă usturoiul şi se mai ţin pe foc două minute. Se pune din nou carnea, vinul alb şi se ţin pe foc până scade sosul.
Făina se rumeneşte în untul încins, se toarnă apa, se amestecă bine cu un tel şi se condimentează. Se fierbe cinci- şapte minute, se opreşte focul şi se lasă să se răcească.
Când este călduţ se adaugă gălbenuşul, puţin cimbru, frunza de dafin, şi se amestecă. Pastele se fierb, se scurg de apă, se amestecă bine cu carnea şi ciupercile.
Paste cu carne de vită
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu carne de vita
Imi place reteta asta!