Ciorbă cu carne de vită

Printeaza

Ciorbă cu carne de vită din: carne de vita, morcov, telina, ardei capia, ceapa, linte, bors, paste, ulei, dovlecei, frunza de dafin, rosii, pasta de tomate, sare, piper, ardei iute.

Ingrediente:

  • 800 g carne de vită
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • un ardei capia
  • două cepe
  • o conservă linte
  • 500 ml borş
  • 200 g paste
  • 100 ml ulei
  • un dovlecel
  • o frunză de dafin
  • 500 g roşii
  • o lingură cu pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ardei iute

 

Mod de preparare Ciorbă cu carne de vită:

Carnea de vită se spală, se taie bucăţi potrivit de mari, se opăreşte cu apă clocotită, se clăteşte şi se pune la fiert în trei litri de apă.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se dau pe râzătoare şi se pun într-un castron.

Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie sferturi sau cubuleţe şi se pun peste morcov.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc până se înmoaie.

Se pune ardeiul capia tăiat cubuleţe, se mai ţin două minute pe foc şi se dau deoparte.

Când carnea este aproape fiartă se toarnă legumele călite, se adaugă dovlecelul tăiat cubuleţe, se condimentează şi se lasă să fiarbă.

Cu un sfert de oră înainte de a opri focul se adaugă lintea clătită şi scursă de apă, roşiile date pe râzătoare, pastele, frunza de dafin, pasta de tomate dizol­vată cu puţină apă şi borşul.

 

Pofta buna!

 

 

Ciorbă de Fasole Verde și Dovlecei

Ciorbă de Fasole Verde și Dovlecei – o masă ușoară și nutritivă. Plină de legume proaspete și arome delicioase, această ciorbă este perfectă pentru prânz sau cină. Ingrediente: Fasole verde (300g): Fasolea verde este bogată în fibre și vitamine, contribuind la sănătatea sistemului digestiv și la întărirea sistemului imunitar. Dovlecei (2 buc): Dovleceii adaugă o […]

Ciorbă de Rădăcinoase

Ciorbă de Rădăcinoase: Prânz Nutritiv și Sănătos – perfect pentru zilele răcoroase și pentru momentele în care dorești o masă sănătoasă. Această ciorbă este bogată în vitamine și minerale datorită diversității de rădăcinoase folosite, precum morcovii, păstârnacul, țelina și cartofii. În plus, ciorba de rădăcinoase este ușor de preparat și poate fi adaptată după gusturile […]

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu-mi palce ciorba asta, trebuie sa fierbi foarte mult canea de vita…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.