Brioşe cu dovlecei
PrinteazaO reteta de briose cu dovlecei din: dovlecei, mar, portocala, ou, unt, faina, praf de copt, scortisoara, zahar brun, stafide, crema de branza si zahar pudra.
Ingrediente:
- 50g dovlecei, tăiaţi în cubuleţe
- 1 măr, curăţat de coajă şi tăiat în sferturi
- 1 portocală, tăiată în jumătate
- 1 ou
- 75g de unt, topit
- 300g făină
- ½ linguriţă praf de copt
- ½ linguriţă de scorţişoară
- 100g de zahăr brun fin
- 1 mână de stafide
- 1 cutie cremă de brânză
- 3 linguri de zahăr pudră, pentru glazură
Mod de preparare:
Unge tava pentru brioşe cu ulei. Roagă un adult să încălzească cuptorul la 190º C/gaz 5.
Rade dovlecelul şi aşază-l într-un bol mare. Rade şi mărul şi adaugă-l peste dovlecel.
Stoarce sucul de portocale şi adaugă-l şi pe el în bol.
Sparge oul în alt bol; dacă îţi cad bucăţele de coajă, adună-le cu o lingură şi dă-le la o parte. Adaugă untul şi oul peste compoziţia cu dovlecei şi amestecă.
Cerne făina, praful de copt şi scorţişoara deasupra bolului cu dovlecei. Adaugă şi zahărul şi stafidele.
Cu o lingură amestecă până când se combină toate ingredientele şi nu te îngrijora dacă se fac cocoloaşe. Aşază cu o lingură compoziţia în tava pentru brioşe.
Roagă un adult să o dea la cuptor 20-25 de minute. Lasă-le la răcit în tavă, apoi unge-le cu glazură pe fiecare.
Pofta buna!
Nu ai nici o poza la asta?