Piure de piersici

Printeaza

Piure de piersici din: piersici sau nectarine.

Ingrediente:

  • 4 piersici sau nectarine coapte, fără sâmburi, tăiate în felii egale

 

Mod de preparare:

Pune la fiert într-o cratiţă puţină apă.

Aşază piersicile într-un coş pentru fiert la aburi, pune coşul în cratiţă, acoperă bine şi lasă-le să fiarbă în aburi până când devin moi, dar fără să se sfărâme, 2-4 minute, în funcţie de cât sunt de coapte. Lasă-le să se răcească.

Desprinde pulpa de pe coajă cu o lingură şi pasează piersicile cu ajutorul unui robot de bucătărie până când devin o pastă fină.

Nu este nevoie să mai adaugi lichid.

 

Piure de piersici

Pofta buna!

 

 

 

Granita de Piersici cu Lavandă

Granita de Piersici cu Lavandă din: piersici, flori de lavanda, zahar, apa, suc de lamaie, albus de ou. Această combinație neobișnuită de arome va aduce o notă proaspătă și elegantă la prepararea ta. Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească […]

Piersici – Beneficii, proprietati, contraindicatii si retete

Piersici – Beneficii, proprietati, contraindicatii si retete. Piersicile sunt fructe delicioase și populare, cunoscute pentru gustul lor dulce și aroma lor plăcută. Aceste fructe provin de la specia Prunus persica și sunt originare din China, de unde au fost aduse în Europa și în alte părți ale lumii în timpul marilor rute comerciale. Descrierea botanică: […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.