Frigarui tocate
PrinteazaO reteta de frigarui tocate din: usturoi, sare, piper, carne, ceapa, sos warcester, cimbru, ou, pesmet, faina si ulei.
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
- 500 g carne de vita sau de berbec
- 1 ceapa
- 1/2 lingura sos Worcester
- 3 fire cimbru
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 1/2 lingura faina
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Ţepuşele de lemn se lasă să se înmoaie în apă rece cca 2 ore. Se amestecă usturoiul pisat cu sare şi piper şi se adaugă la carnea tocată; se frământă apoi adăugând ceapă tocată, sos Worcester, cimbru tocat, ou, pesmet şi făină.
Cu mâinile umede, se aranjează carnea tocată în jurul ţepuşelor de lemn, construind o chifteluţă. Se presează bine şi se unge peste tot cu ulei; se aşază pe grătar şi se frige 10-12 min., timp în care se întoarce de câteva ori.
Frigarui tocate
Pofta buna!