Bacon marinat la grătar
PrinteazaO reteta de bacon marinat la gratar din: bacon, suc de ananas, otet de vin, ulei, miere, curcuma, chilli si gem de caise.
- 600 g bacon impanat afumat feliat
- 100 ml suc de ananas
- 1 1/2 lingura otet de vin
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita miere fluida
- 1 1/2 lingurite curcuma
- 1 praf chilli
- 50 g gem de caise
Mod de preparare:
Se prepara marinata: se amesteca sucul de ananas cu otet, ulei si miere; se adauga mirodeniile si gemul si se amesteca bine. Se sterge carnea cu un servet textil umed si se unge cu marinata pe ambele fete; se asaza intr-un castron si se toarna restul de marinta.
Se acopera bine si se lasa sa se marineze la frigider circa 5 ore.
Baconul marinat se frige pe gratar circa 9 minute pe fiecare parte. Se unge cu marinata in acest timp; se serveste cu paine integrala proaspata.
Bacon marinat la grătar
Pofta buna!