Cremă de vin

Printeaza

Cremă de vinCrema de vin

Ingrediente:

  • 150 ml vin alb
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbe­nuşuri
  • esenţă de vanilie
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă’ amesteci bine vinul, zahărul, gălbe­nuşurile şi esenţa de vanilie (din care pui după gust). Aşezi cratiţa lai foc domol bătând conţinutul în­continuu cu un tel până când compoziţia se umflă.

Ai grijă, căci nu trebuie să dea în foc! Tragi cratiţa de pe aragaz şi continui să amesteci până când crema devine mai groasă. în final o amesteci cu răzătură de lămâie.

O torni în cupe şi o laşi la rece până în momentul servirii. în funcţie de gust, o poţi orna şi cu frişcă vegetală sau normală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.