Sufleu de paste cu sunca

Printeaza

Sufleu de paste cu sunca

Ingrediente:Sufleu de paste cu sunca

  • 200 g paste late
  • Sare
  • 500 g varză
  • 1 măr
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1/4 linguriţă chimen
  • 150 g brânză
  • 200 g şuncă feliată
  • 150 ml lapte pentru cafea
  • 75 ml lapte slab
  • 2 ouă
  • Piper
  • nucşoară rasă

Preparare:

Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare, turnaţi apă rece peste ele şi scurgeţi-le. Pregătiţi varza şi tăiaţi-o fâşii de grosimea degetului.

Opăriţi-o în apă cu sare circa 3 minute şi scurgeţi-o. Curăţaţi mărul, tăiaţi-l în patru, îndepărtaţi-i seminţele şi tăiaţi-l felioare de circa 1/2 cm grosime.

Presăraţi-le imediat cu suc de lămâie, încorporaţi-le în varză împreună cu chimenul. Tăiaţi brânza cubuleţe şi amestecaţi-o cu pastele. Incingeţi cuptorul la 180°C. Intr-o formă de sufleu unsă în prealabil cu grăsime puneţi în straturi pastele, feliile de şuncă împăturite şi amestecul de măr cu varză.

Bateţi ouăle, laptele slab şi laptele pentru cafea şi condimentaţi bine cu sare, piper şi nucşoară. Puneţi amestecul uniform peste sufleu şi coaceţi-l circa 35-40 de minute pe a doua şină de jos a cuptorului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.