Mancare de orez cu miel
PrinteazaO reteta delicioasa de mancare cu: orez, carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov.
- 500 g carne tocată de miel
- două cepe
- 4 căţei de usturoi
- 500 g roşii
- o lingură cu pastă de ardei dulce
- un ardei iute
- 150 g linte
- 100 g orez
- o lingură cu mentă tocată
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- ardei gras
- un morcov
Mod de preparare:
Lintea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se schimbă apa, se fierbe cu puţină sare, se scurge şi se păstrează la rece.
Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun într-un castron. Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă, se toacă mărunt sau se dau pe râzătoare.
Se încing 150 ml ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi morcovul, ardeiul iute tocat mărunt şi se călesc. Se adaugă carnea de miel, sarea şi piperul după gust. Se prăjeşte până scade sosul format, se adaugă pasta de ardei şi roşiile date pe râzătoare.
Se amestecă şi se fierbe totul până scade sosul şi carnea este fiartă. Orezul se fierbe, se amestecă bine cu lintea, puţin ulei şi se călesc cinci minute.
Mancare de orez cu miel
Pofta buna!