Rosii umplute cu branza
PrinteazaRosii umplute cu branza din: rosii, branza de vaci, branza de casa, usturoi, verdeata asortata, masline, cascaval piper, ruccola si sare.
Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.
Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.
- 12 rosii mici
- 50 g branza de vaci
- 300 g branzica de casa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri verdeata asortata tocata (ceapa verde, busuioc, patrunjel)
- 2 linguri masline negre fara samburi
- 2 linguri masline verzi umplute cu ardei
- 5 linguri cascaval ras
- piper asortat macinat
- ruccola
- sare
Mod de preparare:
Se spală roşiile, se şterg şi i se taie fiecăreia câte un căpăcel. Se scoate miezul şi se şterge interiorul roşiei cu prosop de hârtie.
Se lasă la frigider, timp în care se prepară umplutura: se zdrobeşte brânza de vaci cu furculiţa şi se amestecă împreună cu brânzica de casă, usturoi tocat şi verdeaţă.
Se adaugă sare şi se omogenizează. Se taie felii măslinele; se pune deoparte 1/3 din cantitate, restul se înglobează în compoziţia de brânză, adăugând şi 3 linguri de caşcaval ras.
Se umplu roşiile şi se ornează cu măsline. Se presară caşcaval şi piper şi se servesc cu ruccola.
Rosii umplute cu branza
Pofta buna!