Cocktail cu fructe şi votcă
PrinteazaO reteta de cocktail cu fructe si votca din: zmeura, capsuni, zahar brun, vanilie, votca, zmeura, afine, nectarine si vin spumant.
- 350g de zmeură
- 800g de căpşuni, curăţate şi tăiate în sferturi coaja rasă de la 1 lămâie (preferabil necerată)
- 200g de zahăr brun fin
- 1 baton de vanilie, tăiat în jumătate
- 700ml de votcă
- 150g de zmeură (pentru servit)
- 150g de afine
- 2 nectarine, taiate felii
- 1 sticlă de vin spumant sau de apă minerală
Mod de preparare:
Se aşază zmeura, căpşunile, coaja de lămâie şi zahărul brun într-un bol şi se zdrobesc cu un zdrobitor de cartofi. Se adaugă batonul de vanilie, se amestecă bine şi se lasă deoparte 2 ore până când fructele devin foarte zemoase.
Se acoperă fructele cu votcă, se amestecă bine, se acoperă bolul şi se lasă la rece cel puţin 3 zile sau până când le serveşti.
Se strecoară votca printr-o sită fină, apoi se decantează într-o sticlă curată. Se toarnă o măsură de votcă într-un pahar înalt, se adaugă câteva boabe de zmeură, afine şi felii de nectarine. Se toarnă deasupra vin spumant sau apă minerală rece, se adaugă cuburi de gheaţă şi se serveşte.