Jeleuri aromate

Printeaza

O reteta de jeleuri aromate din: gelatina, suc de merisoara, apa, zahar, limeta, zahar tos fin si esenta de vanilie.

Ingrediente:

  • 50 g gelatina
  • 200 ml suc de merisoare
  • 200 ml apa
  • 80 g zahar
  • 2 limete
  • 200 g zahar tos fin
  • esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

înmoaie gelatina în apă şi las-o deoparte un sfert de oră. Fierbe sucul de merişoare cu zahărul până ce obţii un sirop fin. Adaugă sucul de la cele două limete şi mai lasă zece minu¬te. Pune apoi gelatina înmuiată. Dă deoparte şi toarnă un strop de esenţă de vanilie.

Amestecă şi pune compoziţia într-o tavă nu foarte mare, tapetată cu folie alimentară. Las-o să se răcorească la tempera¬tura camerei, acoperă cu restul de folie şi dă la frigider pentru cel puţin patru ore (cel mai bine este s-o lasi peste noapte).

Presara zahar tos fin deasupra si rastoarna foaia de jeleu pe o suprafaţă plană, presărată şi ea cu zahăr. Taie în forme potrivite şi tăvăleşte cubuleţele de jeleu prin zahăr.

Jeleuri aromate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.