Lasagna cu carne şi sos alb
PrinteazaO reteta de lasagna cu carne si sos alb din: foi de lasagna, sos bolognese, ceapa, carne de vita, carne de porc, cascaval, vin, unt, lapte, faina, smantana, sare, piper si cimbru.
- 1 cutie de foi
- 500 g sos balognese
- 500 g carne tocata amestec vita si porc
- 3-4 cepe
- 200 g cascaval
- 80 ml vin alb sec
- 1 pachetel cu unt
- 1 1/2 l lapte
- 5 linguri cu faina
- 300 ml smantana de gatit
- sare
- piper negru si alb
- cimbru
Mod d epreparare:
Toacă cepele mărunt şi pune-le la călit în 1-2 linguri cu ulei. Când s-au rumenit, adaugă carnea. Lasă pe foc mic, amestecând din când în când, până ce carnea se înmoaie.
Adaugă sosul bolognese şi lasă pe foc mic până ce se omogenizează compoziţia. Potriveşte gustul de sare şi piper. După ce s-a făcut sosul, opreşte focul, toarnă vin alb şi presară cimbru pentru aromă.
Separat, prepară sosul alb: topeşte untul într-o tigaie, adaugă făina şi amestecă tot timpul ca să nu se ardă şi să nu rămână cocoloaşe. Adaugă laptele la temperatura camerei, puţin câte puţin, şi continuă să amesteci. Sărează după gust, pune piper alb. Când făina a fiert, ia de pe foc şi adaugă smântână.
Toarnă pe fundul unei tăvi sos alb, cât să acopere toată suprafaţa. Apoi, un strat de foi de lasagna (nu se fierbi), compoziţie de carne. Şi din nou: sos alb, foi de lasagna, compoziţie de carne. Ultimul strat să fie de lasagna. Lasă la cuptor, la foc potrivit, 15 minute. Rade caşcaval şi mai ţine zece minute la cuptor.
Lasagna cu carne şi sos alb
Pofta buna!
Incoming search terms:
- lasagna cu carne