Îngheţată marmorată de coacăze negre

Printeaza

O reteta de inghetata marmorata de coacaze negre din: coacaze negre, suc de mere, zahar brun, frisca, lapte condensat si extract de vanilie.

Ingrediente:

  • 400g de coacăze negre
  • 100ml suc de mere
  • 200g de zahăr brun
  • 570ml frişcă lichidă (smântână dulce)
  • 1 conservă (397g) de lapte condensat îndulcit (se găseşte la magazinele arăbeşti)
  • 2 linguriţe extract de vanilie

 

Mod de preparare:

Se aşază coacăzele şi sucul de mere într-o cratiţă mică. Se fierb constant 5 minute. Se adaugă zahărul şi se lasă la foc mic până când se dizolvă zahărul, apoi se fierbe 3-4 minute până când se îngroaşă puţin siropul. Se lasă la răcit, apoi se scot trei linguri de coacăze şi se lasă deoparte.

Restul de coacăze şi sirop se fac piure cu un blender şi se trec printr-o strecurătoare, ca să se elimine seminţele.

Se bate frişca până când se formează vârfuri moi atunci când ridici telul şi se adaugă laptele condensat şi extractul de vanilie. Se bate din nou până când se formează vârfurile moi. Se toarnă această compoziţie într-un recipient ce merge la congelator şi se stropeşte pe deasupra cu jumătate din cantitatea de piure de coacăze.

Cu o spatulă de cauciuc sau cu o lingură mare se amestecă totul o singură dată în forma cifrei opt, ca să se combine puţin cele două culori.

Se acoperă cu un capac şi se lasă la congelator cel puţin 3 ore. Pentru servit, se amestecă restul de piure cu coacăzele lăsate deoparte. Se aşază linguri de îngheţată în pahare şi se toarnă deasupra piure de coacăze.

Îngheţată marmorată de coacăze negre

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.