Friptură de vită cu ceapă
PrinteazaO reteta de friptura de vita cu ceapa din: peperoni, arpagic, usturoi, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, chimen, sare, piper, carne de vita, ceapa si coriandru.
- 2 peperoni verzi
- 2 bulbi arpagic
- 2 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 70 ml ulei de floarea soarelui
- 120 ml suc de lamaie
- 1 lingurita chimen praf
- sare
- piper
- 4 bucati carne de vita (a 180 g) pentru friptura
- 2 cepe
- 1 legatura coriandru
Mod de preparare:
Tăiaţi peperoni în jumătate, îndepărtaţi-i seminţele, apoi tăiaţi-l mărunt.Tăiaţi cuburi arpagicul şi usturoiul. încingeţi uleiul de măsline şi 50 ml ulei de floarea soarelui, apoi căliţi arpagicul şi usturoiul. Adăugaţi peperoni, sucul de lămâie, chimenul, 1/2 linguriţă sare şi piper.
Daţi totul într-un clocot, apoi lăsaţi amestecul să se răcească. Prăjiţi bucăţile de carne în restul de ulei 2-3 minute pe fiecare parte. Condimentaţi-le şi înfăşuraţi-le în folie de aluminiu. Tăiaţi ceapa inele, prăjiţi-o în grăsimea rămasă de la friptură şi condimentaţi-o. Tocaţi coriandrul şi adăugaţi-l în sosul preparat anterior.
Friptură de vită cu ceapă
Pofta buna!