Mancare de ciuperci cu cimbru

Printeaza

Mancare de ciuperci cu cimbru din: ciuperci, ceapa, ardei capia, ardei gras, praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare, piper, smantana, malai.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • un ardei capia
  • un ardei gras
  • un fir de praz
  • 3 căţei de usturoi
  • 5 roşii mai mari
  • o lingură cu pastă de tomate
  • 150 ml ulei de floarea-soarelui
  • un morcov
  • o lingură cu cimbru verde
  • sare
  • piper
  • mălai
  • smântână

Mod de preparare:

Prazul se curăţă de frunzele veştede, se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un castronel. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune peste praz.

Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală, se taie în jumătăţi sau se lasă întregi dacă sunt mici.

incinge uleiul într-o cratiţă, se pun prazul şi morcovul, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ardeii. Se ţin două minute, se pre­sară ciupercile, sare şi piper.

Se călesc cinci minute, se adaugă o cană cu apă şi se lasă să fiarbă. Când ciupercile s-au înmuiat se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tocate mărunt, pasta de tomate dizolvată cu puţină apă, usturoiul pisat şi cimbru.

Se fierbe totul până scade sosul format, se opreşte focul şi se serveşte.

Mancare de ciuperci cu cimbru

Mancare de ciuperci cu cimbru

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.