Supă de fasole verde cu dovlecei
PrinteazaO reteta de supa de fasole verde cu dovlecei din: dovlecel, fasole verde, ceapa, ardei grasi, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare si verdeata.
- 1 dovlecel mijlociu
- 250 g fasole verde
- 1 ceapa
- 2 ardei grasi diferiti colorati
- 2 morcovi
- 2 rosii
- 2 linguri orez
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- 1 legatura verdeata
Mod de preparare:
Se taie cubulete morcovii, ardeii si ceapa. Intr-o oala cu 1 1/2 litri apa clocotita, se pun la fiert morcovii, fasolea ardeii si ceapa. Se opăresc roşiile, se deco- jesc şi se curăţă de seminţele decojeşte dovlecelul şi se taie cuburi.
După ce morcovii au fiert 5 minute, se adaugă dovlecelul, orezul şi roşiile. Se fierb împreună la foc mic încă 5 min. 2 Se condimentează după gust şi se toarnă uleiul. După câteva clocote, se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată fin.
Supă de fasole verde cu dovlecei
Pofta buna!