Paneul – CE ESTE PANEUL? Un fel de „păturică” în care se înfăşoară tot felul de ingrediente, după cum poftim, de la fructe şi flori, până la legume şi carne.
Nu este greu de făcut şi poate transforma o banală legumă într-o mâncare rafinată. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le obţinem când preparăm carnea sau peştele pane. C
e să mai spunem despre brânzeturile ale căror arome „înfloresc” încălzite şi înfăşurate într-un pane de ierburi! Sfaturile pe care vi le dăm mai jos vă vor ajuta să obţineţi preparate pane delicioase:
Cel mai simplu şi mai rapid pane
Bateţi 1 ou cu 1 lingură făină albă, până când obţineţi o compoziţie omogenă. Condimentaţi cu sare şi piper, eventual boia, şi înmuiaţi în această compoziţie carnea sau legumele sărate şi piperate puţin. Prăjiţi-le apoi în ulei încins.
Pane dublu
Aveţi nevoie de 3 farfurii, aşezate în ordinea următoare: una cu făină, a doua cu ou bătut şi a treia cu pesmet.
Treceţi mai întâi carnea sau legumele prin făină, apoi prin ou bătut şi la urmă prin pesmet. Prăjiţi-le în ulei încins.
Pane înfoiat
Pentru ca bucăţile de carne sau legumele pe care le preparaţi să pară mai mari, puteţi apela la următorul truc: bateţi albuşul spumă până când aceasta se ţine ferm de tel şi apoi amestecaţi-o cu gălbenuşul bătut.
Treceţi carnea prin făină, de două, trei ori, scuturaţi făina, înmuiaţi apoi bucata în amestecul de albuş cu gălbenuş şi prăjiţi-o în ulei încins.
Pane verde – aromat
Puteţi obţine un pane foarte aromat – potrivit cu carnea de peşte sau cu pieptul de curcan, de exemplu, dacă după ce ati trecut bucata de carne prin făină şi ou bătut, aţi tăvălit-o de mai multe ori într-un amestec de ierburi condimentare: tarhon, mărar, pătrunjel, tocate foarte, foarte fin.
Presaţi puţin ierburile pe bucata de carne, înainte de a o prăji în ulei încins.
Condimentaţi bine ingredientele pe care le preparaţi pane, înainte de prăjire. Adăugaţi condimente şi în amestecul de ou bătut.
Pentru carne şi peşte folosiţi amestecul de piper, boia, sare, ghimbir ras, coajă rasă de lămâie, pentru legume şi fructe, puteţi adăuga condimente precum nucşoara, scorţişoara, cuişoarele pisate.
Pentru ca paneul să nu se desprindă de bucata de carne, după ce aţi trecut-o prin făină, de două, trei ori, ca să se acopere bine pe toate părţile, lăsaţi-o 10 minute în repaus. Abia apoi treceti-o prin ou bătut şi al doilea strat ales: seminţe, pesmet, susan etc.
Pentru ca stratul al doilea, de pesmet, seminţe, verdeţuri, mălai etc să se ţină bine de bucata de carne sau de legume, treceţi-le de mai multe ori prin ou bătut şi apoi imediat prin amestecul ales.
Dacă vreţi să obţineţi un pane mai gros şi mai uniform, repetaţi de două, trei ori înmuierea în ou şi apoi în pesmet. Pesmetul poate fi foarte fin, obţinut din pâine albă, sau mai mare, obţinut din pâine neagră. Pesmetul se poate condimenta cu sare, piper, boia iute
Cateva retete:
Reteta zilei: Inele de ceapa pane
Inele de ceapa pane din: ceapa, lapte batut, faina, sare, piper, piper cayenne, ulei. Poate te intereseaza si: Inele de ceapa cu patrunjel Inele de ceapa pane Inele de ceapa cu sos Ingrediente: 1 ceapa, felii subtiri 250 ml lapte batut 1 ceasca faina ½ linguriță de sare piper negru 1 linguriță de piper […]
Cum se prepara Dovlecei pane (VIDEO)
Vinete pane in sos de rosii din: ou, oregano, cimbru, busuioc, sare, piper, pesmet, pasmezan, vanata, ulei de masline, mozzarella, sos de rosii, paste. Ingrediente: 1 ou 1 lingurita oregano uscat 1 lingura cimbru uscat 1 lingura busuioc proaspat tocat 1 lingurita sare 1 linguriță de piper negru ¾ ceasca pesmet ¼ cană parmezan ras […]
Cum se prepara Cascaval pane (VIDEO)
Cascaval pane: Cum se prepara Cascaval pane: Pofta buna!
Reteta zilei: Bame pane
Bame pane din: bame, curcuma, praf de ardei iute, praf de coriandru, chimen, sare, ulei. Ingrediente: 15-20 bame ¼ lingurita curcuma ½ lingurita praf de ardei iute roșu ½ lingurita praf de coriandru ⅓ lingurita chimen măcinat sare 1-2 linguri de ulei Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 220 ° C. Asezati hartie de copt […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
Bame pane mi-am propus sa incerc si eu, n-am mancat niciodata asa ceva