Ciorba dreasa cu smantana

Printeaza

Ciorba dreasa cu smantana din: cartofi, ceapa, telina, ardei, patrunjel, leustean, sare, piper, ulei, smantana si bors.

 

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 4 fire ceapa
  • 2-3 morcovi
  • o telina mica
  • 2 ardei
  • o legatura patrunjel
  • o legatura leustean
  • sare
  • piper
  • 2 lingurite ulei
  • 500 ml smantana
  • 250 ml bors

 

Mod de preparare:

Se curăţă morcovii, ardeii şi ceapa şi se spală.

Morcovii se dau pe răzătoarea mică, ceapa se toacă mărunt, iar ardeii se taie cubuleţe, apoi se călesc 2-3 minute în puţin ulei.

Separat, se spală şi se curăţă ţelina şi cartofii. Se pun apoi toate legumele în oala de ciorbă şi se lasă să fiarbă, la foc mic.

Ciorba se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se strecoară borşul într-un ibric şi se lasă să dea în câteva clocote, apoi se adaugă în ciorba de cartofi.

Se pune smântână într-un bol şi se amestecă cu un praf de sare.

După ce a fiert ciorba, se opreşte focul şi se toarnă smântână. Se amestecă uşor ca să se omoge¬nizeze bine.

Ciorba dreasă cu smântână se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel şi leuştean.

Ciorba dreasa cu smantana

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de salata cu smantana

Ciorba de salata cu smantana

Ciorba de salata cu smantana din: apa, salata verde, morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, faina, galbenusuri, smantana, otet, patrunjel tocat, sare, slanina afumata, oua, lapte. Ingrediente: 2 l apa 2 salate verzi 1 morcov 1 patrunjel 1 ceapa 1 catel usturoi 1 lingura faina 2 galbenusuri 2 linguri smantana 2 linguri otet patrunjel tocat sare Pentru […]

 

Ciorba de gasca cu smantana

Ciorba de gasca cu smantana

Ciorba de gasca cu smantana din: aripi de gasca, spate de gasca, maruntaie de gasca, gulie, telina, morcovi, albitura, ceapa, foi de dafin, oua, smantana, sare, patrunjel verde, piper. Ingrediente: aripile, spatele si maruntaiele de la 1 gasca cate 1/2 gulie si telina mica 2 morcovi 1 albiutra 1 ceapa 2 foi de dafin 2 oua […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.