Morcovii se dau pe răzătoarea mică, ceapa se toacă mărunt, iar ardeii se taie cubuleţe, apoi se călesc 2-3 minute în puţin ulei.
Separat, se spală şi se curăţă ţelina şi cartofii. Se pun apoi toate legumele în oala de ciorbă şi se lasă să fiarbă, la foc mic.
Ciorba se condimentează cu sare şi piper, după preferinţă. Se strecoară borşul într-un ibric şi se lasă să dea în câteva clocote, apoi se adaugă în ciorba de cartofi.
Se pune smântână într-un bol şi se amestecă cu un praf de sare.
După ce a fiert ciorba, se opreşte focul şi se toarnă smântână. Se amestecă uşor ca să se omoge¬nizeze bine.
Ciorba dreasă cu smântână se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel şi leuştean.
Ciorba de gasca cu smantana din: aripi de gasca, spate de gasca, maruntaie de gasca, gulie, telina, morcovi, albitura, ceapa, foi de dafin, oua, smantana, sare, patrunjel verde, piper. Ingrediente: aripile, spatele si maruntaiele de la 1 gasca cate 1/2 gulie si telina mica 2 morcovi 1 albiutra 1 ceapa 2 foi de dafin 2 oua […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.