Iahnie de dovlcei
PrinteazaIahnie de dovlcei
- 3 dovlecei
- 5-6 fire de ceapă verde
- 5 roşii, ulei
- 1 lingură făină
- câteva fire de pătrunjel
- câteva fire de mărar
- 3-4 frunze de ţelină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi dovleceii, tai dovleceii în bucăţi mai mari, iar ceapa o toci mărunt. Opăreşti roşiile, apoi le decojeşti şi le tai mărunt. Pui ceapa să se călească şi adaugi roşiile.
Desfaci apoi făina în 1/2 ceaşcă de apă, o adaugi în sosul de roşii şi laşi să fiarbă pe foc mic, amestecând din când în când ca să nu se lipească. In acest timp, căleşti şi dovleceii în ulei şi-i laşi puţin să se scurgă, apoi ii adaugi in sosul de rosii.
Potrivesti gustul de de sare si piper si mai lasi 5-10 minute mancarea pe foc ca sa se inmoaie dovleceii. Speli verdeaţa, o tai fin si o presari in mancare dupa ce o iei de pe foc.
Iahnie de dovlcei
Poftă bună!