Inghetata de ciocolata alba

Printeaza

Inghetata de ciocolata alba din: zahar praf, ciocolata, oua, frisca si fructe.

Ingrediente:

  • 2 linguri zahar praf
  • 5 linguri apa fiarta si racita
  • 300 g ciocolata alba
  • 3 oua
  • 300 ml frisca obtinuta din smantana dulce batuta

sos:

  • 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze, capsune etc
  • 2 linguri zahar tos

 

Mod de preparare:

Inghetata de ciocolata alba: Puneti zaharul si apa intr-un vas, la foc potrivit si lasati-le sa fiarba 1-2 minute, pana cand se topeste zaharul.

Luati apoi siropul de pe foc. Rupeti ciocolata in bucatele si turnati peste ele siropul de zahar cald, amestecand incontinuu, pentru a se topi ciocolata.

Lasati amestescul bine omogenizat sa se raceasca. Atunci cand este doar caldut adaugati galbenusurile, bateti compozitia pentru omogenizare si lasati-o sa se raceasca bine. Adaugati apoi frisca rece si albusurile batute spuma.

Omogenizati amestecul prin rasturnare si turnati-l intr-o tava de chec tapetata cu folie. Puneti tava la congelator pentru o noapte. Scoateti tava din congelator cu 15 minute inainte de servite.

Taiati inghetata in felii cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte. Peste feli de inghetata turnati sosul obtinut din maruntirea fructelor in amestec cu zaharul.

 

Pofta buna!

 

 

 

Rulouri din carne de vanat invelite in bacon

Rulouri din carne de vanat invelite in bacon din: carne de vanat, bacon, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, usturoi, ceapa rosie. Explorați savoarea profundă și textura unică a cărnii de vânat prin această rețetă de rulouri înveșmântate în bacon, care promite să aducă pe mesele voastre gustul autentic al naturii. Aceste rulouri, fragede la […]

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.