Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi
PrinteazaO reteta de Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi din: ciuperci, lamai, usturoi, zahar brun, ulei de masline, unt, cimbru verde, vin alb, patrunjel, sare si piper.
- 800 g ciuperci champignon mici, proaspete
- 2 lamai
- 5 catei de usturoi
- 1 lingura zahar brun
- 4 linguri ulei de masline
- 75 g unt
- 3-4 fire de cimbru verde
- 150 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi scur- geţi-le bine de apă. Incingeţi într-o tigaie mare uleiul de măsline şi puneţi ciupercile întregi. Prăjiţi-le la foc mare până când se evaporă toată zeama pe care acestea o lasă, apoi adăugaţi untul şi zahărul şi prăjiţi-le în continuare până când încep să se caramelizeze.
Puneţi în tigaie, peste ciupercile rumenite, cimbrul tocat mărunt, vinul alb şi jumătate din legătura de pătrunjel tocat mărunt. Căliţi ciupercile înăbuşit, la foc potrivit, până când se evaporă tot vinul, după care luaţi tigaia de pe foc.
Puneţi usturoiul pisat, zeama de la o lămâie, potriviţi de sare şi piper, după gust şi amestecaţi ciupercile pentru ca acestea să se aromatizeze bine cu usturoiul şi zeama de lămâie. Serviţi ciupecile calde presărate cu pătrunjelul rămas, tocat mărunt şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.
Ciuperci caramelizate cu lamaie si usturoi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciuperci caramelizate
Arata foarte bine ciupercile caramelizate 🙂