Ciupercute umplute
PrinteazaO reteta de ciupercute umplute din: ciuperci, cascaval de oaie, pesmet, usturoi, frunze de menta, patrunjel, ulei de masline, sare si piper.
- 12 ciuperci champignon mari
- 200 g cascaval de oaie
- 2-3 linguri pesmet
- 2 catei de usturoi
- 4-5 frunze de menta
- 1 legatura patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, scoateţi-le picioruşul, spălaţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă de apă cu gura în jos. Daţi caşcavalul pe răzătoarea mare, apoi amestecaţi-l într-un castron cu picioruşele ciupercilor tocate mărunt, pesmetul, căţeii de usturoi pisaţi, menta şi pătrunjelul, tocate mărunt.
Omogenizaţi bine compoziţia şi umpleţi cu aceasta ciupercile. Puneţi-leîn tava aragazului, pe hârtie de copt şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi ciupercile la foc potrivit circa 30 de minute.
Serviţi-le calde, câte 3 la o porţie, puse pe frunze de salată şi ornaţi-le cu frunzuliţe de pătrunjel.
Ciupercute umplute
Pofta buna!