Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci

Printeaza

Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci din: ulei de seminte de struguri, ciuperci, smantana, lapte, parmezan, busuioc, nuci, sare si foi de lazane.

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de seminte de struguri, plus pentru stropit cand servesti
  • 750 g amestec de ciuperci, taiate sferturi
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri lapte
  • 40 g parmezan razuit
  • 2 linguri busuioc, rupt
  • 40 g nuci, rumenite
  • 1/2 lingrita sare cu aroma de fum
  • 5 foi de lasane proaspete, taiate in 3

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pe foc incinge jumatate din cantitatea de ulei, adauga jmatate din ciuperci si prajeste 8-10 minute, pana cand se rumenesc si lichidul se evapora. Transfera pe o farfurie si repeta procedeul cu cantitatile ramase.

Pune toate ciuperci in vas si tine pe foc mic. Intr-un vas mic incalzeste smantana, laptele, parmezanul si busuiocul. Toaca nucile marunt si adauga sarea. Intre timp, fierbe lazanele in apa cu sare, cateva bucati deodata 2 minute si apoi scurge de lichid.

Asaza pe farfuria incalzita dinainte o foaie de lasana, o lingura de sos si repeta procedeul, ultimul strat find o foaie de lazana. Presara cu nucile sarate si stropeste cu ulei.

Lazane cu ciuperci, sos de branza si nuci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • lazane

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.