Supa crema de rosii cu busuioc si smantana
PrinteazaO reteta de supa crema de rosii cu busuioc si smantana din: rosii, patrunjel, telina, ceapa rosie, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper si smantana.
- un kg rosii
- o radacina patrunjel
- o radacina telina
- 2 cepe rosii
- 3-4 frunze busuioc verde
- 2-3 lingurite ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
- 100 g smantana
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi rădăcinoa- sele, se spală şi se fierb în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Separat, se spală roşiile şi se opăresc 10 minute, apoi se scot si se decojesc. Se pun în blender şi se pasează. Piureul de roşii se fierbe separat în câteva clocote. Se adaugă busuiocul pentru aromă.
Rădăcinoasele fierte se scot şi se pasează. Se amestecă împreună cu piureul de roşii şi cu zeama în care au fiert. Se pun pe foc şi se dau în clocot. Supa se ornează cu busuioc şi se serveşte cu smântână.
Supa crema de rosii cu busuioc si smantana
Pofta buna!