Supa crema de rosii cu busuioc si smantana

Printeaza

O reteta de supa crema de rosii cu busuioc si smantana din: rosii, patrunjel, telina, ceapa rosie, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper si smantana.

Ingrediente:

  • un kg rosii
  • o radacina patrunjel
  • o radacina telina
  • 2 cepe rosii
  • 3-4 frunze busuioc verde
  • 2-3 lingurite ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 100 g smantana

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi rădăcinoa- sele, se spală şi se fierb în apă cu sare şi o linguriţă de ulei. Separat, se spală roşiile şi se opăresc 10 minute, apoi se scot si se decojesc. Se pun în blender şi se pasează. Piureul de roşii se fierbe separat în câteva clocote. Se adaugă busuiocul pentru aromă.

Rădăcinoasele fierte se scot şi se pasează. Se amestecă îm­preună cu piureul de roşii şi cu zeama în care au fiert. Se pun pe foc şi se dau în clocot. Supa se ornează cu busuioc şi se serveşte cu smântână.

Supa crema de rosii cu busuioc si smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.