Tarta cu sunca si ciuperci

Printeaza

O reteta de tarta cu sunca si ciuperci din: faina, unt, lapte, sare, ciuperci, sunca, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 3-4 linguri lapte sau apa
  • 1 varf de cutit sare

umplutura:

  • 300 g ciuperci proaspete
  • 100 g sunca tip praga
  • 100 g cascaval
  • 2 oua
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecaţi într-un castron făina cu sarea, untul înmuiat şi 3-4 linguri de apă rece. Frământaţi 4-5 minute aluatul obţinut, apoi înveliţi-l în folie de plastic şi puneţi-l la frigider până când pregătiţi um­plutura. Pentru aceasta curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în feliuţe.

Tăiaţi şunca în felii de circa 5mm grosime, apoi feliile tăiaţi-le în cubuleţe. Amestecaţi într-un castron caşcavalul dat pe răzătoarea mare cu ouăle şi pătrunjelul tocat mărunt. întindeţi aluatul într-o formă de tartă cu diametru de circa 25cm.

Turnaţi peste blat amestecul de ou, caşcaval şi pătrunjel, după care presăraţi ciupercile tăiate şi cubuleţele de şuncă. Presăraţi tarta cu sare şi piper după gust şi puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi tarta la foc potrivit circa 35-40 de minute.

Tarta cu sunca si ciuperci

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • tarta cu ciuperci si sunca
  • tarta cu sunca si ciuperci

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.