Mici sarbesti
PrinteazaO reteta de mici sarbesti din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, carne tocata de oaie, ceapa, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Cevapi sau Cevapcici le zic sârbii micilor lor. Ca formă sunt cam ca ai noştri, poate un pic mai subţiri şi mai lungi. însă, în compoziţie, pe lângă cele 3 feluri de carne, vită, oaie, porc, sârbii pun şi ceapă tocată mărunt sau dată prin maşina de tocat. Cred că merită încercat. Aşadar, pentru circa 50 de Cevapi sau Cevapcici, era să zic mici, avem nevoie de următoarele:
- 1 kg carne tocata de vita
- 500 g carne tocata de porc
- 500 g carne tocata de oaie
- 2 cepe
- 5-6 catei de usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un castron carnea tocată, apoi adăugati ceapa tocată cât mai mărunt sau dată prin maşina de tocat. Puneţi apoi usturoiul bine pisat cu puţină sare grunjoasă, pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Amestecaţi şi frământaţi bine toate aceste îngrediente, după care acoperiţi castronul cu folie de plastic şi puneţi-l la rece pentru cel puţin 3 or-e. Luaţi apoi cu palmele umezite din amestecul de carne tocată şi formaţi Cevapi aproximativ în acelaşi fel ca la mici, poate că. doar un pic mai subţiri şi mai lunguieţi.
Frigeţi-i pe grătarul încins la foc potrivit, apoi scoateţi-i pe un platou şi serviţi-i calzi cu roşii şi ceapă.
Mici sarbesti
Pofta buna!
Incoming search terms:
- mici sârbești
AStia sunt cei mai buni mici