Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura

Printeaza

O reteta de spuma de ciocolata cu frisca si zmeura din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, ciocolata, frisca, esenta de vanilie, albusuri si frisca.

Ingrediente:

  • 175 g zmeura, plus pentru ornat
  • 4 linguri lichior de zmeura
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 2 albusuri
  • 3 linguri frisca pentru servit

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte zmeura cu jumătate din cantitatea de lichior şi zahărul pudră. Porţionează in 6 pahare sau ceşti pentru servit. Topeşte ciocolata împreună cu frişca la bain-marie, amestecând din când în când. la vasul de pe foc şi încorporează vanilia si lichiorul rămas; lasă să se răcească 5 min.

Bate albuşurile spumă şi încorporează ciocolata topită. Porţionează în pahare, peste zmeură, şi dă la rece 3 ore sau peste noapte. 3 Serveşte cu 1 lingură de frişcâ deasupra şi presărat cu zmeură proaspătă păstrată deoparte.

Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.