Coaste de porc la grătar
PrinteazaO reteta de coaste de porc la gratar cu mamaliga si salata din: coaste de condimente, ulei de masline, zeama si coaja de lamaie, malai grisat, faina, praf de copt, oua, lapte integrale, zahar, boia, chilli, iaurt, mustar de dijon, morcovi, ceapa verde si cascaval.
pentru coaste:
- 4 coaste de porc de 450 g fiecare
- 8 linguri condiment pentru gratar
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lamaie, zeama si coaja rasa
pentru mamaliga:
- 300 g malai grisat
- 75 g faina
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 2 oua, batute
- 550 ml lapte integral
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita boia
- 1/2 lamaie, zeama
- 1 chilli, tocat
pentru salata:
- 250 g iaurt integral
- 1/2 lamaie, zeama
- 1 lingura mustar de Dijon
- 2 morcovi, razuiti
- 1 varza mica, tocata
- 6 fire ceapa verde, tocate
- 200 g cascaval, razuit
Mod de preparare:
Combină ingredientele pentru coaste si lasă-le să stea la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190 C. Tapetează cu hârtie o tavă de copt de 20 cm. Combină ingredientele pentru mămăligă şi dă la cuptor 35-40 de minute, până când se rumeneşte şi se întăreşte. Lasă să se răcească pe grătar metalic.
Micşorează temperatura la semnul 3/170 C. Tapetează o tavă cu folie şi aşază coastele, acoperâ cu folie şi împachetează cât mai etanş. Dă la cuptor 1 oră.
Pentru salata de varză, combină iaurtul, zeama de lămâie, muştarul şi adaugă morcovii, ceapa verde si varza şi amestecă Presară caşcavalul şi dă la rece.
încinge grătarul la maxim şi frige coastele 8-10 minute, până când devin lipicioase, ungând din când în când cu zeama din folie.
Taie mămăliga felii şi aşază-le pe grătar 1 minut; stropeşte cu ulei şi presară sare, după dorinţa. Serveşte cu coastele şi salata de varză.
Coaste de porc la grătar
Pofta buna!