Vinete la cuptor cu sparanghel
PrinteazaO reteta delicioasa de vinete cu: miez de nuca, migdale, stafide, rosii uscate, sparanghel, parmezan, masline, pesmet, sare, piper, ulei de masline, oregano, smantana.
- două vinete mai mari
- 100 g miez de nucă
- 100 g migdale
- 30 g stafide
- 100 g roşii uscate din conservă
- 500 g sparanghel
- 175 g parmezan
- 100 g măsline negre feliate
- pesmet
- sare
- piper
- ulei de măsline
- oregano
- smântână
Mod de preparare:
Sparanghelul se spală, se taie puţin din codiţe şi se fierbe în apă cu sare, se scoate într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.
Vinetele se spală, se taie în jumătăţi şi se opăresc cinci minute în apă clocotită cu sare.
Se aşază pe un tocător şi se lasă să se scurgă. Miezul de nucă şi migdalele se toacă mărunt, se adaugă stafidele, roşiile uscate tocate şi măslinele negre feliate.Se presară un sfert din parmezanul dat pe râzătoare, piper, oregano tocat şi patru linguri de ulei de măsline.
Se adaugă miezul de la vinete tocat mărunt, se amestecă totul şi se umplu jumătăţile de vinete. Se aşază deasupra sparanghelul tăiat bucăţi mai mici, se pun vinetele pe o tavă, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu 25-30 de minute, cât să se înmoaie complet vinetele.
Vinete la cuptor cu sparanghel
Pofta buna!